Objectiu: Inhabilitar l'independentisme

Article d'opinió de Fortuny explicant com l'Estat Espanyol pretén inhabilitar el moviment independentista

Aquest ha estat l'objectiu de l'Estat Espanyol des de fa molts anys, però des del primer d'octubre del 2017, les seves ganes de venjança s'han desfermat. 2.850 persones represaliades.

La coincidència en el temps i al voltant de l'1 d'octubre de la inhabilitació del President de la Generalitat, Quim Torra, el judici a Tamara Carrasco i la sentència a l'exregidor Jordi Pesarrodona, són mostres de què el "a por ellos" és ben viu. En qualsevol país democràtic seria un escàndol, a España és normal. Tan normal com mantenir una monarquia corrupta o tenir persones a la presó i a l'exili per les seves idees polítiques.

Catalunya és una nació que aspira a ser República. Un anhel que és polític, majoritari i pacífic, no se'l pot combatre instrumentalitzant la justícia com òrgan repressor de l'exercici dels drets democràtics. En democràcia, i pels anhels polítics, el terreny de joc són les urnes, no la repressió.

Pretenen inhabilitar el moviment independentista però lluny d'aconseguir-ho generaran una resposta que es veurà reflectida a les urnes. Aquestes noves eleccions les hem de convertir en una oportunitat per superar la barrera del 50% dels vots.

Podem discrepar sobre la ruta, sobre quin camí agafar, el més llarg, el més costerut, el més curt, el que dóna més voltes, però tots i totes tenim la meta clara per tant, com ha dit el president Torra, EMPENYEM! I fem-ho amb totes les forces, polítiques i civils, fem-ho sense sectarismes, fem-ho amb l'esperit de fa tres anys.

Moltes gràcies i molta força MH President Quim Torra per vostè i per a totes i cada una de les 2850 persones que estan patint represàlies.

 
 
Comentaris

Destaquem