Objectius

Els objectius de les nostres vides vénen condicionats pel que, el com i des d'on ens comuniquem

Estic veient la Mitja Marató de Sant Cugat asseguda a la cadira d'un bar amb un cafè sobre la taula. Mentre veig com arriben els corredors lleixo al dominical com la Nujeen Mustafa va recórrer 6.000 km en cadira de rodes per fugir de Síria.

M'agrada veure com arriba el primer corredor, la primera corredora, els pares i mares que abans d'arribar s'agafen de les mans dels seus fills per travessar la meta, i com el públic els aplaudien, per celebrar l'esforç i la satisfacció d'haver assolit un objectiu.

A la Nujeen Mustafa no la va aplaudir ningú quan va arribar a Alemanya després d'un mes de llarga carrera, la que, sense cap mena de dubte, marcarà la seva vida, de la mateixa manera que l'ha marcada el fet de néixer a Síria. Per ella arribar a Europa era un objectiu, el de poder reconstruir la seva vida en un lloc on cada matí no tinguis por de morir.

Els objectius de les nostres vides vénen condicionats pel que, el com i des d'on ens comuniquem. Per la Nujenn Mustafà l'objectiu d'arribar a Europa era viure millor, de fet diu que ara recorda el viatge com una gran aventura que de vegades troba a faltar, tot i les coses terribles que va viure. Però ara un cop assolit aquest objectiu li toca viure la vida on cada matí ja no té por de morir, però potser si de saber construir quin tipus de vida vol. Els objectius dels corredors de la mitja varien en funció de la persona.

Per a un és el simple fet d'acabar-la, per a un altre baixar de les dues hores i pels més competitius acabar entre els primers. Aquests són objectius que ens ajuden a superar-nos, a demostrar-nos que som capaços d'assolir reptes i tenim la força de voluntat suficient per a portar-los a cap. Però aquests són objectius puntuals que definiran la nostra trajectòria de vida.

El què volem comunicar quan ens marquem un objectiu hauria d'anar molt relacionat amb els nostres valors, aquells que volem que ens defineixin com a persones. Per la Nujenn Mustafà, el què, era la seva llibertat a viure i per la d'un corredor segurament el valor de la superació. El com va més relacionat amb els medis que tenim per poder assolir els objectius.

Per la Nujenn va ser renunciar a tot, pel que, que era la seva llibertat, mentre que per un corredor de mitja dependrà de les condicions físiques amb les quals s'apunta per avaluar el grau de superació a treballar. Un cop assolits els objectius i viscudes les experiències això ens posiciona en un altre escenari que és des d'on marcarem nous objectius.

Perquè l'objectiu dels objectius és donar sentit a les nostres vides.

Quin és el teu proper objectiu?

Més informació
 
Comentaris

Destaquem