Okupació

Article d'opinió de Ciprian en contra l'ocupació il·legal d'edificis i habitatges

Al primer semestre de 2020 els delictes d'ocupació d'edificis i habitatges s'han incrementat el doble respecte l'any passat a Sant Cugat. Des de Ciutadans hem presentat iniciatives al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya per modificar el codi civil. A escala municipal, Cs Sant Cugat hem presentat una iniciativa per atorgar d'eines específiques a la policia local i de la màxima seguretat jurídica perquè puguin recuperar l'habitatge ocupat el més ràpid possible. I també en aquelles on, tot i no haver denuncia, hi hagi indicis raonables de delicte o s'estigui utilitzant l'habitatge amb finalitats delictives.

S'ha d'evitar que l'okupació il·legal sigui una alternativa a la necessitat d'habitatge mitjançant el foment de polítiques socials (increment de l'habitatge social al 5% - actualment inferior al 1.5% - o alternativa de cessió d'habitatges provinents de les entitats financeres). Aquesta competència de desenvolupament d'habitatge de protecció oficial per combatre la tan denunciada "emergència d'habitatge" és el taló d'Aquil·les dels populismes "d'esquerres" que fallen sempre en el seu propòsit programàtic de facilitar un habitatge accessible als necessitats.

Les excuses són cada vegada més pobres igual que la seva inoperància per a desenvolupar polítiques de reactivació; no s'ha de confondre el dret a un habitatge amb actes de vandalisme contra la propietat privada.

I mentrestant, es limiten a avalar l'okupació il·legal sense complir cap dels seus compromisos programàtics i voten en contra de qualsevol proposta que s'avanci a la situació que, en qüestió de mesos, serà difícil de sostenir. També a Sant Cugat.

 
 
 
Comentaris

Destaquem