On hi havia esport ara hi ha cotxes

'Em sembla preocupant que es doni prioritat al cotxe passant per sobre, literalment, d'espais públics que les persones destinen al gaudi, al lleure i a l'activitat física'

A l'entrada de Volpelleres hi ha un camp de futbol que, probablement, molts dels veïns i santcugatencs que passen per la zona coneixeran. Més enllà de les condicions de l'equipament, que estan lluny de ser òptimes, és un espai molt utilitzat. Tant per fer activitats esportives entre setmana com tornejos de futbol amb convocatòries espectaculars els caps de setmana, amb desenes de persones jugant per hores.

Més info: El camp de futbol de Volpelleres es torna a convertir en un aparcament

Doncs, recentment, ens hem assabentat que l'Ajuntament ha decidit convertir aquell espai en una gran zona d'aparcament des del divendres tarda fins diumenge nit. En un tancar i obrir d'ulls, han canviat esport i lleure per tones de ferralla.

Certament, em sembla preocupant que es doni prioritat al cotxe passant per sobre, literalment, d'espais públics que les persones destinen al gaudi, al lleure i a l'activitat física. Si una cosa hauríem de tenir clara és que, per poder viure un futur més saludable i compatible amb les exigències del medi ambient, les ciutats han de limitar al màxim l'ús del vehicle privat.

I no puc entendre com, en comptes de pensar en una dignificació d'aquella zona, equipant-la millor i potenciant-la al màxim, perquè els veïns en puguin fer un ús lliure, s'hagi decidit optar per un aparcament gegant. Els veïns ja s'han organitzat per reivindicar l'ús social i lliure d'aquest espai, convocant una concentració el 25 de febrer a les 12 h. Els hi farem costat!

Més info: Convoquen una concentració per "recuperar" el camp de futbol de Volpelleres

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem