On queda el Pacte per la Nit?

El setembre del 2011 un grup de persones de diferents sectors, dirigides per tècnics de l’Ajuntament, vam començar a treballar per elaborar un Pacte per la Nit

Proposaven assolir aquests objectius: presentar el Pacte per la Nit com un punt de trobada entre diferents sectors que interactuen en la nit de la ciutat, establir una ordenació de la vida nocturna a la ciutat, constatar l’existència de diferències de perspectiva entre els actors, dialogar per arribar a bastir un pacte de convivència, elevar al ple municipal els resultats i acords del Pacte per la Nit sense infringir normes vigents superiors i enllestir el pacte pels volts d’aquell Nadal i la perspectiva de disposar d’un document base en un mes i mig a partir d’aquella reunió.

Ens van convocar a representants de partits polítics i joventuts, d’associacions de veïns, d’entitats variades, del sector de restauració, del cos de Policia Local, etc. Els tècnics de joventut de l’Ajuntament eren qui dinamitzaven les sessions de treball, per aconseguir una entesa entre els diferents sectors implicats.

Havíem d’aconseguir compaginar les demandes d’uns i dels altres. Per aconseguir-ho vam fer un munt de reunions, vam crear comissions encarregades de tractar diferents temes per assegurar-nos que cobríem tots els aspectes que havíem de tenir en compte, vam elaborar un document que va aprovar el Ple municipal i vam aconseguir que Sant Cugat tingués un Pacte per la Nit fruit de l’entesa entre els diferents actors que conviuen a la nit. Vam treballar tots de valent!

Ara sembla que tot això... quedarà en paper mullat. Si bé és cert que s’havia de crear una comissió de seguiment que no ha funcionat, considero que l’Ajuntament hauria de respondre en aquest cas i fer la tasca que els voluntaris no podem assumir. Ara bé, sembla que no és necessari i que el que volen és seguir acontentant només un sector de la ciutadania, perquè tot allò que havíem treballat, discutit i arribat a acordar quedarà aturat durant uns mesos, per manca de regulació de l’Ajuntament. Així que, fins aquí el Pacte per la Nit.

 
Comentaris

Destaquem