Una oportunitat única

"Il·lusiona saber que encara hi ha espai perquè la ciutat pugui créixer, però ho és més saber que encara és possible innovar i sorprendre"

Aquest mes de gener hem sabut que finalment el Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs de cassació de Josel SLU, del grup Núñez y Navarro, en relació amb el Programa d'Actuació Urbanística i el Pla Parcial del Turó de Can Mates-Carretera de Rubí.

Aquesta sentència del TS és sens dubte una oportunitat única per Sant Cugat, en tant que dona llum verda al planejament urbanístic que ha de permetre la transformació d'alguns dels últims sòls disponibles per ampliar la ciutat.

És en moments com aquests quan cal posar-hi tota la carn a la graella i treballar-hi conjuntament entre tots els grups polítics del consistori, i els agents socials i econòmics per a la construcció en aquest espai. És per això que s'agraeix que en un tema tan cabdal com aquest i hi hagi unanimitat entre govern i oposició en fer una valoració positiva de la sentència.

Il·lusiona saber que encara hi ha espai perquè la ciutat pugui créixer, però ho és més saber que encara és possible innovar i sorprendre. Sant Cugat sempre ha tingut la capacitat de visionar i avançar-se als nous temps amb la construcció de barris amb espais per a tot: habitatge, parcs, jardins, comerços, en definitiva, amb espai per a la vida.

Ara, però, els temps de nou han canviat, i tenim l'oportunitat única de dissenyar un barri d'acord amb els nous estàndards mediambientals, perfectament adaptat a les ciutats intel·ligents del futur, i que, en tant que així ho estableix el mateix Pla, inclogui un 50% d'habitatge protegit. Siguem ambiciosos, i fem que aquesta il·lusió, deixi de ser-ho, per ser realitat. Treballem plegats per consensuar una resposta a aquesta oportunitat

 
 
Comentaris

Destaquem