Tenim una oportunitat

Article d'opinió de Palacio parlant sobre la necessitat de definir el futur

Hem entrat en la setena setmana de confinament. Mai havíem estat tant de temps a casa, i hem descobert els avantatges, i també els inconvenients, de la convivència intensa. Per a moltes famílies està sent dur.

Però el més dur és per a les persones que estan passant el confinament en solitud, avis que viuen sols, i també per aquells que estaven ja en situacions de vulnerabilitat, i que el confinament les ha agreujat, com famílies rellogades en una habitació i famílies amb necessitats especials.

Hem descobert quines són les feines importants..., les relacionades amb la salut, l'educació, l'alimentació. Hem descobert el valor de la família i dels amics. Hem après que les tecnologies ens poden ajudar a un món millor, o fer-nos esclaus del poder.

La COVID-19 ha vingut per quedar-se. Al final, conviurem amb ella com ara convivim amb la grip, però fins que això arribi encara ens queden uns temps difícils. Dificultats que s'agreujaran per què la crisi econòmica que ve colpejarà molt més fort als dèbils i vulnerables.

L'Ajuntament està fent un esforç important en gestionar els serveis municipals i en protegir els més vulnerables. Aquest esforç s'haurà de mantenir molt de temps, i requerirà l'acord de tots els grups polítics, i de renúncies compartides.

Ara tenim l'oportunitat de definir un futur diferent, de definir una nova normalitat, de repensar què és l'important. Se'ns ha girat feina com a societat.

 
Comentaris

Destaquem