Les mateixes oportunitats

'Estem cansades d'haver de demostrar que sí, que sí que estem formades, que tenim talent, que som fortes i que podem aportar molt si se'ns fes un forat just en el món laboral'

Si mirem al voltant nostre, com a dones emprenedores, trobarem una infinitat de propostes per a la nostra formació. Des del màrqueting digital, com gestionar el teu e-commerce, aprendre a comunicar, organitzar-se, finançament, les teves responsabilitats com a autònoma, crea la teva pròpia web, com portar les xarxes socials, etc. I està molt bé. Però, on són les oportunitats de negoci per a les dones?

Moltes associacions liderades per homes (cambres de comerç, etc.) aposten poc per la dona empresària. Ofereixen un ventall immens de cursos i formacions però poques oportunitats reals de negoci. Estem cansades d'haver de demostrar que sí, que sí que estem formades, que tenim talent, que som fortes i que podem aportar molt si se'ns fes un forat just en el món laboral. Des de la XDESC volem obrir aquesta finestra a la reflexió. En grans línies, la reflexió seria: "Per què les formacions són per a les dones i les oportunitats de negoci més aviat per als homes?"

Com podem inspirar i atreure a entitats que treballen per impulsar el teixit empresarial per motivar-les a posar en marxa pràctiques que afavoreixin el desenvolupament d'empreses liderades per dones? Per a això seria necessària la implementació de mesures concretes i assolibles que facilitin l'empoderament de les emprenedores i empresàries, generant així canvis per accedir a una societat amb idèntiques oportunitats per a les dones i els homes.

Aquest és el camí per assolir un desenvolupament equilibrat en què les empreses liderades per dones estiguin incorporades als imaginaris col·lectius i, a més a més, es facin visibles noves formes de fer cultura emprenedora.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem