Oppenheimer i l'ecologia

El projecte Manhattan va unir moltes forces per crear una arma, però tant de bo que aquestes forces s'emprin ara en el nostre deure de conservar el planeta Terra per a les generacions futures!

Aquest estiu he vist la pel·lícula Oppenheimer. Com a físic la vaig fruir molt, ja que hi sortien molts dels grans científics del s. XX com Einstein, Bohr, Heisenberg, Lawrence i Feynman (de qui vaig fruir molt llegint la seva obra "Lliçons de Física!", ja que tenien un punt filosòfic molt interessant). Valoro molt l'esforç del director del film, Christopher Nolan, per retratar la psicologia i l'obra d'aquests genis de la física.

Oppenheimer relata la història del projecte Manhattan amb el qual es va aconseguir la fabricació de la primera bomba nuclear a partir del descobriment científic de la reacció nuclear en cadena. Per primer cop a la història els éssers humans érem capaços de crear una arma amb un poder destructiu tan fort com per acabar amb el nostre planeta, tota la humanitat i la biodiversitat. El papa Francesc va promoure que el mes de setembre fos el "temps de la creació", 30 dies per reflexionar sobre la dimensió ecològica de la fe.

El 4 d'octubre publicarà la segona part de la seva encíclica ecològica Laudato Si'. El projecte Manhattan va unir moltes forces per crear una arma, però tant de bo que aquestes forces s'emprin ara en el nostre deure de conservar el planeta Terra per a les generacions futures!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem