La pacificació de l'entorn de ciutat d'alba

'El contacte entre les famílies és important per crear vincles i potenciar el sentiment de pertinença a l’escola'

La lluita per aconseguir la peatonalització del carrer de Pere Ferrer ve de molt lluny a l’Escola Ciutat d’Alba. És una mesura que s’ha promogut des de les famílies per moltes raons: per seguretat, per fer escola i per sostenibilitat.

En primer lloc, la seguretat. La vorera que hi ha al costat de l’entrada és molt estreta, i hem tingut alguns grans ensurts, ja que en els moments d’entrada i sortida de l’escola, s’acumulen gran quantitat de cotxes, de persones, patinets i bicicletes.

En segon lloc, és important per fer escola. La nostra escola no té cap espai a prop on poder estar tranquil·lament una estona després de buscar els nens. El contacte entre les famílies és important per crear vincles i potenciar el sentiment de pertinença a l’escola.

En tercer lloc, és beneficiós per reduir els nivells de contaminació. La població infantil és la més vulnerable a l’exposició dels contaminants provinents dels vehicles, podent afectar, no només la salut cardiovascular i respiratòria, sinó també al seu desenvolupament cognitiu.

Sabem que per molts veïns no ha sigut benvinguda la proposta, però volem recordar que l’Escola ja hi era abans que molts dels blocs de pisos.

Per acabar, cal dir que estem molt contents amb la mesura aconseguida i en fem una valoració molt positiva. Sobretot ara que, després d’aquests dos anys de pandèmia, la participació de les famílies a l’escola s’ha vist molt disminuïda, i amb aquesta mesura, de mica en mica anem recuperant espais per a les persones.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem