Las cosas de palacio...

'Avui patim una administració pública obsoleta, feixuga i inoperant, que ens perjudica als administrats'

Quan es va començar a organitzar la nova Generalitat, a l'inici dels anys 80, un bon grup d'alts càrrecs vam manifestar que s'estava perdent l'oportunitat de crear una administració pública àgil, eficaç i eficient, enfocada clarament al servei de les persones.

He tingut la sort de ser empresari, funcionari, polític, professor i jubilat. I des de totes les perspectives he vist que amb els anys aquest biaix s'ha anat engrandint notablement. S'ha magnificat el control per tal d'evitar pràctiques impròpies, sacrificant l'eficàcia i l'eficiència. Per això, avui patim una administració pública obsoleta, feixuga i inoperant, que ens perjudica als administrats, que posa molt nerviosos els polítics perquè, malgrat la gran i bona voluntat que molts hi posen, no poden tirar endavant els seus programes i afecta els funcionaris perquè han de donar la cara davant les queixes i pateixen l'angoixa de la impotència.

Parlo pel que m'expliquen alguns funcionaris, que tenen por a represàlies, pels comentaris de polítics que temen debilitar la consistència del seu partit i parlo pels administrats perjudicats que cada dia ens refiem menys de l'Administració.

Qui té la culpa? Qui té la culpa que una llicència d'obres trigui anys o que per a un expedient de compra hagin de passar mesos o que s'anunciïn mesures "urgents" que no es poden aplicar fins després de llargs períodes de temps, o que uns treballadors que fins i tot quan estan a punt de jubilar-se han de passar per unes oposicions? La culpa la té el sistema burocràtic (i no ho escric amb dues erres!) que ens hem imposat i que és urgent revisar i renovar a Sant Cugat i arreu.

 
 
Comentaris

Destaquem