I la pancarta de l'Ajuntament?

'L'independentisme ja no parla d'unitat; hem tret aquesta paraula del diccionari polític, però pensàvem que, tot i tant desengany, sí que teníem clar un objectiu: el de la independència!'

El mes de juny es va despenjar definitivament la pancarta que l'ANC de Sant Cugat havia cedit a l'Ajuntament. Una ordre judicial obligava a treure-la; també que per raó del seu estat i que atorguessin l'indult als 9 presos polítics, entre els més de 3.000 represaliats, el missatge de "Llibertat Presos Polítics" potser havia deixat de tenir sentit i feia aconsellable un canvi.

Van passant els mesos i aquesta paret segueix sense lluir cap pancarta que reemplaci l'anterior i molt ens temem que el més probable és que ja quedi així. I el que molta gent ens preguntem és com és possible que una ciutat amb un 59,28% de vot independentista i un consistori amb 18 regidors de 25 no es pugui posar d'acord per reposar la pancarta amb un text adient.

Costa molt d'entendre. Primer uns posicionaments per part d'ERC amb un tebi "Amnistia i autodeterminació" varen ser ràpidament contrarestats amb una proposta de l'ANC amb el missatge d'"Independència és Llibertat". Per resoldre el conflicte, l'alcaldessa organitza una reunió amb tots els partits i entitats suposadament independentistes, per intentar arribar a un acord. Sembla que ja se n'han fet vàries de reunions d'aquestes sense resultat positiu. Pel que hem llegit, el motiu és que la paraula "independència" no genera prou consens entre les entitats i partits INDEPENDENTISTES de Sant Cugat! Seria bo saber qui són aquestes entitats i les seves propostes, no?

L'independentisme ja no parla d'unitat; hem tret aquesta paraula del diccionari polític, però pensàvem que, tot i tant desengany, sí que teníem clar un objectiu: el de la independència!

Però es veu que ni això.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem