En temps de la Pandèmia anomenada "Grip espanyola" de 1918, La Floresta era tan sols el somni d'una Colònia Bosc pels compradors de terrenys de la zona, coneguda també com a Coll del diari o Can Buscarons.
Encara hauria de passar un any per oficialitzar el nom de "Colònia la Floresta Pearson" i l'interès principal dels nous propietaris consistia a fer que el tren s'aturés a La Floresta. Per aquest motiu demanaven amb insistència a la Companyia de Ferrocarrils de Catalunya la construcció d'un "Apeadero", cosa que no s'aconseguiria fins a l'agost de 1925.
L'indret era freqüentat per excursionistes, naturistes i grups d'escoltes i comptava amb diverses fonts d'aigua natural (Saladrigues, Casalot, Fumet), bon assolellament i abundants pinedes que el convertien, segons les creences de l'època, en un destí recomanable per a combatre malalties.
No és cap secret que La Floresta va créixer a cop de reivindicacions veïnals per portar els serveis públics essencials al barri, n'és un exemple la Secció Sanitària del Centre Polivalent, que va començar a donar servei el 1995.
Aquest 2020, vint-i-cinc anys després d'aquella inauguració, enmig de la COVID-19, aquest Consultori ha estat tancat des de l'inici de la Pandèmia, i s'ha obert a inicis d'octubre parcialment i amb serveis reduïts. Podem dir que encara la Floresta és un lloc privilegiat on gaudir del sol, l'aire i les passejades sota els arbres que tant ens van ajudar durant els mesos de confinament, però a diferència dels seus orígens, el que no s'atura avui dia al barri no és el tren sinó la Salut Pública.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.