Paraules per a l'Arcadi

'M'agradaria donar-te les gràcies per a ser un far en la foscor. Pel teu tarannà afable i acollidor'

Hola, amic. Quina lliçó ens estàs donant a tots nosaltres. Com t'ho has fet essent tant radical en les teves asseveracions perquè tots estem tan tocats per la teva desaparició imminent. Simplement en tu hi ha una vida exemplar entre el que prediques i com ho poses en pràctica en la teva vida. D'això se'n diu coherència. I ara, quan afrontes l'últim tram de la teva existència, ho estàs fent amb la mateixa dignitat i ètica de com has viscut. M'agradaria donar-te les gràcies per a ser un far en la foscor. Pel teu tarannà afable i acollidor. I ara, que corren vents de violència, tu com el teu Gandhi, ens demostres una vegada més que la pau és el camí.

Ens hem retrobat moltes vegades en les sessions de la Universitat d'estiu de la UniPau i en col·laboracions, en especial a les Diades per la No-violència: en aquells Dos mahatmes, tête a tête entre Gandhi i Joan XXIII escrit per l'amic Jaumà; en aquelles Cadires blanques i cadires negres dedicades a la Rosa Parks, la dona que va dir no a aixecar-se del seient de l'autobús per a cedir-lo a un home blanc; o en les jornades dedicades a la Premi Nobel de la Pau Bertha von Suttner; o en reconeixement a l'amiga comuna Dolors Renau. I sobretot per l'oportunitat de portar aquella Pregària de guerra de Mark Twain arreu de Catalunya.

Ben aviat, Arcadi, seràs nomenat Fill Predilecte de Sant Cugat, tant de bo ho puguis gaudir en vida. Mentrestant rep la meva gratitud i la de Pedra i Sang, pel teu suport incondicional a l'espectacle i a l'Associació, de la qual n'ets soci fundador. Hi ha qui mor matant i hi ha qui mor, com tu, insuflant vida i esperança fins a l'últim minut. Fins a sempre, Arcadi estimat.

 
 
Comentaris

Destaquem