El Parc Urbà de Volpelleres

'Les coses que hem de demanar han de ser coses que necessitem i la nostra primera necessitat és comptar amb els elements que ens permeti construir una vida de barri'

A l'octubre va començar a circular un vídeo per les xarxes sobre el Parc Urbà de Volpelleres. El vídeo el firmaven FAPAS (conservacionistes asturians), AMIGOS DEL BUITRE (animalistes d'Osca), els gestors de la RESERVA NATURAL CHIMBILACO (Colòmbia) i SEO LIFEBIRD (societat espanyola d'ornitologia de la qual és un il·lustre soci el Sr. Abascal).

El Parc Urbà de Volpelleres és un espai de 100.000 metres quadrats envoltat pel CAR, el Viaró, una estació d'alta tensió d'Endesa i el Leonardo. El vídeo ataca el projecte d'instal·lació de l'Escola La Mirada dintre del parc, ja que diu que acabarà amb un espai avui ocupat per senglars, guineus, esquirols i desenes d'espècies d'ocells. Evidentment, és un vídeo fake amb l'única intenció de manipular a la gent; fa uns anys va haver un intent de fer el mateix quan es va construir el Leonardo.

Sobre el projecte de construcció de l'Escola La Mirada, pares i veïns opinem que és inajornable; ubicar-la dintre del parc urbà, un fet anecdòtic. No hem d'anar gaire lluny per trobar un projecte similar: al Parc Turó de Can Mates hi ha ubicada una escola pública.

Volpelleres som un barri jove, més de 6.000 habitants, amb perspectiva de ser 10.000 en un lustre. El Parc Urbà és important i n'estem enamorats. Les coses que hem de demanar han de ser coses que necessitem i la nostra primera necessitat és comptar amb els elements que ens permeti construir una vida de barri.

Necessitem un Casal com a infraestructura cultural - tenim un model d'èxit que podem replicar, el Casal de Mira-sol - necessitem crear comerç al llarg de l'espai de vianants de Benet Cortada entre l'estació i Can Canyameres; necessitem la definitiva assimilació del Parc de la Guineu a la vida del barri a partir de l'actuació al Mirador; la integració de la Guinardera com equipament veïnal per l'esport i el lleure... en fi, instruments per fer del nostre barri un espai de convivència. El Parc urbà de Volpalleres ja és un espai de convivència, amb l'escola encara ho serà més.

 
 
Comentaris

Destaquem