Parlem de tapís

"Josep Grau Garriga va ser l'ànima i pal de paller d'aquell moviment artístic" explica Canals

El record de què va ser la Casa Aymat, també coneguda com a Escola Catalana de Tapís, s'envelleix amb el pas dies i ara és el moment de refrescar la memòria del vell poble. Recordem que l'artista Josep Grau Garriga, nascut a Sant Cugat, va ser el director d'aquest destacat Centre tèxtil, on també  varen venir artistes com Joan Miró, Tàpies, Guinovart, Raventós, Royo, Delclaux, Subirachs, Fornells-Pla... i hi varen aportar les seves creacions. Records recollits en museus i centres d'art d'aquí i de fora i molta documentació fotogràfica, procedent sobretot dels fotògrafs Carles Cabanas i Català Roca.

Josep Grau Garriga va ser l'ànima i pal de paller d'aquell moviment artístic que es duia a terme a la Casa Aymat i també va ser l'artista més internacional que ha donat el panorama artístic de la ciutat en el segle XX. Aviat, s'exhibirà una mostra dels seus tapissos al Centre d'Art Maristany i també una exposició de pintures de petit format a la galeria Canals.

Grau Garriga va ser el responsable de la renovació de l'art tèxtil en l'àmbit de tot l'estat, a partir de Sant Cugat, projectant el tapís a la categoria d'art i impulsant la renovació d'aquesta disciplina.

Actualment, la Casa Aymat és una escola d'art municipal i, per tal de difondre i donar a conèixer aquest passat innovador i tan creatiu, crec que s'hauria de dedicar una planta del Centre on s'hi mostrés tot el que allà es va fer, perquè el centre del tapís contemporani del sud d'Europa va tenir lloc en aquest indret i en aquesta ciutat.

En temps de la Covid19 hem de continuar creient amb força en el què la ciutat ha representat i representa en l'art contemporani.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem