El partit que lluita per l'empat

'No podem oblidar, però, que la lluita per la igualtat és diària. És necessari cuidar els detalls dia a dia per avançar conjuntament cap a una igualtat real'

Aquesta setmana, el SantCu ha tornat a saltar el camp (i ja en van 6) en motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Un partit on el resultat queda en segon pla, i els i les jugadores del club i d'Aniquiladores/as donen visibilitat a pilars de la vida com el respecte, la igualtat i la tolerància zero vers la violència, entre altres. Fonamentals a l'esport i a la vida.

Més info: El Sant Cugat FC clama "tolerància 0 davant el maltractament contra les dones"

A l'esport cal educar en valors. Qui educa som les persones que practiquem l'esport, però també qui gestiona i dirigeix. Com a jugadora i capitana del club, valoro molt positivament la iniciativa de donar visibilitat i conscienciar sobre aquesta xacra, per desgràcia, encara present en la nostra societat.

També és important mirar els problemes amb nous ulls, i fer coses diferents per obtenir resultats diferents. Per això és necessari un entorn i un marc organitzatiu que vetllin pel canvi. Iniciatives com la del SantCu evidencien la importància dels valors i les causes que van més enllà dels resultats. Això també es reflecteix en el creixement de la secció femenina del club, una mostra de com el SantCu vetlla perquè les jugadores entrenin i juguin en un entorn segur i respectuós.

No podem oblidar, però, que la lluita per la igualtat és diària. És necessari cuidar els detalls dia a dia per avançar conjuntament cap a una igualtat real. També saber que sorgiran resistències i que no podem defallir. Per això, un bon equip és de vital importància. Si no, això no serà sostenible.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem