Què li passa al comerç?

"Al carrer veiem com periòdicament s'abaixen persianes i es relleven comerços", diu Lluís Feliu

A Sant Cugat, igual que a la majoria de municipis del país, el comerç no passa pel seu millor moment. La venda online, l'eclosió de grans centres comercials, el preu del lloguer de locals comercials o les noves tendències són alguns dels factors que estan canviant el comerç.

Al carrer veiem com periòdicament s'abaixen persianes i es relleven comerços, tots amb l'esperança d'arrelar i trobar un gruix de mercat. El preu del lloguer apuja, els sous no. Internet multiplica els competidors i la clientela s'atomitza, i què li passa al comerç?

I per què tenim tantes preguntes quan part de la resposta la tenen les administracions? Bona part del comerç ha quedat enrere i no ha evolucionat al costat del consumidor, ho tenim clar, però les administracions no han jugat el paper que els corresponia i han deixat abandonat el petit establiment, el comerç i les associacions que treballen per potenciar-los.

Però què li passa al comerç local? Doncs que probablement el dia a dia ja és frenètic i no ha sabut trobar el moment per invertir en una estratègia que li permeti arrelar i triomfar en els nous temps. Que les subvencions o formacions que l'administració li ha proposat no han estat prou efectives o pràctiques, que no s'ha fet res per repensar el negoci ni la seva situació.

Vivim en un moment on comprar a comerços locals hauria de ser un privilegi. On la compra reposada, de proximitat i conscient hauria de diferenciar-se i prestigiar-se prou per a atorgar-li el valor que mereix. És moment de repensar el comerç des de dalt, des de baix i des del costat.

 
Comentaris

Destaquem