Passar l’estiu a casa

"Totes aquestes persones, i més que n'hi havia, eren els oblidats de l'estiu. Tots ells tenien la família de vacances"

Un dia un noi jove baguejant pel carrer i per escapar-se de la calor va entrar en un local social. Allà va conèixer un grup de gent gran com la Dora, la Marsé, la Julia, en Paulino, l'Eloi o en Ramon, que feien una partida de cartes. El noi, al principi, es va sorprendre en veure tanta activitat en persones d'avançada edat, ja que l'ambient era festiu i sorollós, però després va saber que eren un grup d'amics que passaven gran part del dia en el centre perquè estaven sols a casa.

Totes aquestes persones, i més que n'hi havia, eren els oblidats de l'estiu. Tots ells tenien la família de vacances. Les ganes de passar uns dies fora de casa fan que a molts ancians se'ls deixi menjar a la nevera i s'obvien els problemes que puguin sorgir en aquest espai de temps.

Els períodes de descans estivals són merescuts i esperats amb deliri pels nostres fills i nets, s'ha hagut de lluitar molt per aconseguir-ho i és una manera d'oblidar les obligacions diàries i gaudir de la llibertat de fer el que cadascú li sembli més bé. Viatjar, gaudir d'uns dies de platja o fer excursions per la muntanya, retrobar-se amb amics...

Però, algun dia haurem d'assumir i ensenyar als més petits què significa per algú que pot tenir dificultats per fer vida normal a causa de l'edat, quins sentiments se li generen quan es troba sense ningú, ni amics ni de l'entorn familiar a qui pugui recórrer en cas d'un petit incident. No cal que sigui gaire important, un vessament d'aigua a la llar i ja la tenim muntada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem