Ha passat un nou Nadal

'Què volíem dir quan ens hem dit BON NADAL? Volíem dir que desitgem pau, harmonia, joia i esperança per als qui tenim a prop i per a tothom, per a tot el món'

Ha passat un nou Nadal, però aquest any ha estat diferent, molt diferent, tan diferent que hi havia qui deia que calia suspendre'l. Però, a veure, què és Nadal? Podríem dir que el teló de fons és la commemoració del naixement de Jesús i d'uns fets que no són històrics i que s'han anat embolicant amb una bona quantitat de mites, tradicions, costums i elements propis de cada cultura. Però certament és un bon moment per desitjar-nos felicitat.

Què volíem dir quan ens hem dit BON NADAL? Volíem dir que desitgem pau, harmonia, joia i esperança per als qui tenim a prop i per a tothom, per a tot el món; no volem enlloc baralles ni guerres, no volem migracions forçoses que es troben les nostres portes tancades, no volem malalts greus als hospitals, no volem presos que injustament són a les presons, no volem que hi hagi persones que s'han quedat soles a casa seva, no volem àvies i avis confinats a les residències, no ens agrada que hi hagi amics i amigues que ploren els seus éssers estimats, no volem les grans diferències socials i econòmiques que divideixen el món. I, sobretot, volem mantenir una llum d'esperança.

Dubto molt que quan hagi passat la pandèmia, el nostre món s'haurà transformat i tots serem més responsables, més solidaris, menys malgastadors, menys consumistes i més bones persones. Tant de bo! Però sí que tinc l'esperança que aviat tornarem a la realitat d'abans, a la "normalitat". I podrem celebrar les nostres trobades a la nostra manera, com ens agrada fer-ho, amb petons i abraçades, amb ball i amb festa. I potser sí que quan haguem foragitat aquest mal bitxo que ens amenaça, tornarem a sentir-nos compromesos a seguir lluitant per fer un món millor. Si volem, Nadal pot ser tot l'any. BON NADAL!

 
 
Comentaris

Destaquem