Per què han pactat CDC i PSC?

És comprensible que CDC busqui un govern més fort, però és estrany que s’arribi a un pacte d’aquesta naturalesa per un únic regidor i que no aporta la majoria

Sant Cugat enceta una nova etapa política amb el pacte de govern entre Convergència i el PSC. Un acord que sorprèn tan per les diferències ideològiques de les dues formacions com per les, com a mínim curioses, relacions entre el portaveu socialista i part del govern convergent.

Convergència ha justificat l’acord per una recerca de més estabilitat en l’executiu santcugatenc i ha assegurat que la seva prioritat havia estat incorporar Esquerra Republicana al govern. És comprensible que CDC busqui un govern més fort, però és estrany que s’arribi a un pacte d’aquesta naturalesa per un únic regidor i que no aporta la majoria.

La posició socialista també genera incògnites i és que el PSC, la històrica oposició de Convergència, permetrà governar més còmodament al partit nacionalista, que havia perdut la majoria absoluta després de dos mandats on la gaudia. I si en els últims anys ens hem fartat d’escoltar que el procés sobiranista s’impulsa des dels municipis, és curiós veure també com el govern de Sant Cugat estarà dividit en aquesta qüestió a partir d’ara.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem