Per un 2023 amb seny

"Cal dir que a Europa estem en una situació de llibertat molt millor que altres països"

Arriba el final d'any i pensem a encetar un 2023 ple d'il·lusió! Un 2023 on la pandèmia sigui el passat, la sequera desapareix amb l'arribada abundant d'aigua i on la crisi energètica estigui de tornada, cosa que implicaria que la guerra d'Ucraïna s'ha acabat. Són tan grosses les coses que ens passen en aquest món, i som tan impassibles amb les mateixes que a vegades espanta. La veritat és que ens ho hem de prendre amb esportivitat, ja que si no ens agafaria una angina de pit cada dos per tres.

Però a tot això, cal dir que a Europa estem en una situació de llibertat molt millor que altres països (almenys al meu entendre). No patim lapidacions per ser violades i tenir fills fora del matrimoni, no patim sentències de mort per ser LGTBI, o per defensar el dret de les dones a coses tan banals com portar el bel mal posat. No desapareixem o ens "suïcidem" de forma estranya, quan fem declaracions en contra d'un règim autoritari i dictatorial... i tampoc, en general, hem d'emigrar a un altre país perquè en el nostre, la nostra vida està en risc.

Però tot i totes aquestes millores en la nostra societat, respecte a altres localitats del món, se'ns ocorren lleis estrambòtiques com la del "si és sí", on les condemnes de violacions i assassinats minven els anys de presó, o les d'igualtat, d'on s'interpreta que les dones han d'optar a posicions laborals siguin o no més competents que altres pel mateix lloc. O ens dediquem a inventar-nos paraules en femení per ser més neutres i igualitaris fulminant-nos les normes gramaticals de la nostra llengua...

Així doncs, jo demano pel 2023 per a tota la societat avançada que entenc que és Europa, seny, seny i seny en les accions que fem. Sense seny no anem enlloc...

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem