Perdent els hàbits

'No és que sigui molt entusiasta de saludar a tothom, però de fa uns anys ençà, cada cop és més pobre l'esperit de comunitat a la nostra ciutat'

'Hola, bon dia! – Adeu, bona tarda!' No és que sigui molt entusiasta de saludar a tothom, però de fa uns anys ençà, cada cop és més pobre l'esperit de comunitat a la nostra ciutat. Sant Cugat ha crescut molt els últims anys, i com és evident, amb persones no naturals de la ciutat. Això ha vingut acompanyat d'un mix entre la mala educació, i no sabria dir, si la timidesa o la supèrbia.

No cal saludar a tothom que no coneixes en ple centre, però pels que sortim a caminar, llençar la brossa, o fer esport pels barris o a la nostra privilegiada Collserola, em sorprèn el poc costum de saludar quan ens creuem algú de tant en tant que evidentment és de la zona.

M'he trobat de tot; gent que et mira amb cara d'esser còsmic al que no li val la pena ni aixecar la mirada per fer el menor intent de contestar una salutació, o gent que s'aparta com si un "bon dia" impliques que li hagis de robar tot el que porta a sobre.

Certament, la societat en el nostre entorn santcugatenc va en direcció de perdre l'hàbit de la bona educació. I el que em preocupa més, és que veig que no hi ha res a fer... Desgraciadament, me n'adono quan aquestes accions de bon fer, les faig acompanyat pels meus fills, on em veuen saludant a gent que no contesta. Tot i reiterar-los que cal saludar sempre, en veure que en la gran majoria de vegades no hi ha resposta, em pregunten: 'Per què saludes papà? No veus que ningú et contesta?' I em quedo desarmat per argumentar que el bon fer té un límit de temps per l'esperança que hi hagi resposta...

Aprofito per demanar als lectors, que si algú els saluda, i sobretot si va amb nens, deixin de banda prejudicis, sentiments de superioritat, timidesa, o el que sigui, i tornin la salutació. Les noves generacions ho agrairan.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem