La veu d'en Pere

" La vida li va donar cops com la mort d’accident del seu fill Cugat, però es va aixecar, com s’aixecava cada dia de fosca nit per anar a treballar"

Pere Pahissa ha marxat de sobte, els que havíem compartit tantes hores, sobretot de ràdio amb ell, no ens en sabem avenir. Un ictus que s’ha complicat, se l’ha emportat amb només setanta-sis anys, i dic només, perquè tenia la joventut en el cor i en la manera d’afrontar la vida. De ben jove, ja despuntava en el teatre i en el dibuix, amb una empenta haguera estat un actor reconegut, però calia ajudar a casa, i tota la vida ho va fer treballant sense rellotge al taller de pedra artificial de Cal Cortina, de les seves mans van sortir peces decoratives, capitells o rosetons. Així i tot, va trobar temps per fer teatre en gairebé totes les companyies de la ciutat, des de l’Agrupació Maragall als seixanta, fins a Pedra i Sang... I mentre, el vam descobrir per a la ràdio. Ell i en Joan Fabregas, la seva “parella de fet”, van marcar època en aquests gairebé quaranta anys de ràdio local; programes musicals i de participació, la missa dels diumenges, ràdio teatre, presentant actes, falques… Acudits i rialles que ens han alimentat l’ànima.

 

En Pere amb una veu i una dicció impressionants, recitava poesia com ningú. La vida li va donar cops com la mort d’accident del seu fill Cugat, però es va aixecar, com s’aixecava cada dia de fosca nit per anar a treballar, per seguir fent teatre i per fer ràdio de la gran, que és la que connecta amb la gent; ningú com ell donava el bon dia a la Rosita, a la Trini o al Josep. La “Roda d’Amics de Ràdio Sant Cugat” s’eixamplava allà on arribaven les ones. I en Pere amb en Joan, van inspirar en Medir i en Cugat, els personatges que van néixer a la ràdio i que ens acompanyen cada setmana al TOT. En Pere va passar per la vida fent-la més agraïda, la seva veu ens acompanyarà per sempre en el nostre record.

Pere Pahissa i Joan Fàbregas, el Medir i el Cugat. Cedida

Pere Pahissa i Joan Fàbregas, el Medir i el Cugat. Cedida

 

 
Comentaris

Destaquem