Però, què ens passa?

'Aquest estat catatònic en què ens trobem com a societat ens inhibeix de protestar, tant de les injustícies com d'aquelles que ens estan portant a la destrucció'

Acceptem mansament el deteriorament progressiu de l'Atenció Primària en la Sanitat Pública. En la nostra ciutat ja és costum que, cada estiu, els consultoris de Les Planes i La Floresta atenguin alguns dies de la setmana i amb restriccions horàries. És el que hi ha. El que és normal. No hi ha rebel·lió.

Aquest estat catatònic en què ens trobem com a societat ens inhibeix de protestar, tant de les injustícies que ens toquen de prop, com d'aquelles que ens estan portant a la destrucció del planeta i a nosaltres com a espècie.

No hi ha rebel·lia contra la governança global (G6, G7, G8, G20) que ens condueix cap al deteriorament de l'habitabilitat de la Terra i a una enorme bretxa social mentre que augmenten les despeses militars i en armes, que pugen ja a més de 4.000 milions de dòlars diaris. Alhora moren de fam milions de persones i altres tantes s'enfonsen en la pobresa més extrema.

Però, què ens passa? No hi ha injustícies que ens encoratgin a la rebel·lió? Estem distrets en la nostra quotidianitat tot percebent, sens dubte, la gravetat que l'habitabilitat del planeta està en perill. Estem dominats per la Síndrome de la granota bullida, que és aquell en què, de forma plaent i progressiva, si es perceben els danys, no tenen importància, i al final o bé no hi ha reaccions o són tardanes com per evitar o revertir els danys.

Som cridats com a societat a rebel·lar-nos si no volem que les generacions futures (esperem que n'hi hagi) ens acusin de mirar cap a una altra banda mentre que el món s'enfonsava davant dels nostres nassos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem