Peus d'artistes

'Fer-los formar part d'un discurs plàstic, convertint-los d'aquesta manera en quelcom que no és ja aquella part del cos amb unes funcions pràctiques, sinó que conforma part d'un imaginari'

Enric Masó, Jeroni Parera, Àlex Torres, Neus Colet, Haydée Fasiani, i Manel Bosc. Fins al 31 de març 2023.
Taller de Neus Colet. C/Sant Jordi,5. Sant Cugat del Vallès.


És una mostra atípica. Germina a partir del que la clausura del confinament va esdevenir per cadascú de nosaltres. L'amistat, la concòrdia, les ganes de fer coses i continuar caminant fan la resta. Podem veure-hi com sis creadors integren en la seva trajectòria d'obra el motlle dels seus peus. Què és un peu? La resposta més obvia i realista és la que podem rebre d'un especialista físic; anatòmicament forma part del cos de l'ésser humà i té unes funcions pràctiques.

A partir d'aquí el tema es complica, i aquests motlles de peus esdevenen un altre significat. Són un suport sobre el qual intervenir plàsticament, coincideixen amb allò que permet gravar unes petges. Esdevenen en element poètic, sobre el qual, o a partir d'ell, fer-los formar part d'un discurs plàstic, convertint-los d'aquesta manera en quelcom que no és ja aquella part del cos amb unes funcions pràctiques, sinó que conforma part d'un imaginari.

Peus o sintagma de sensacions associades a la noció de peu. Petjada, camí... o frases fetes amb la idea de peu i que són a la memòria col·lectiva: "tocar de peus a terra,"besar els peus","caure l'ànima als peus"..., totes aquestes convergències de significats entren en joc a aquesta petita mostra, compartint amb els espectadors el fum que resta en l'aire i que precedeix els canvis de significat. Plantejat el joc, l'ànim lúdic ens animarà a dir-hi la nostra quan contemplem el resultat. Les petjades dels artistes restaran ja còmplices del seu imaginari i esdevindran un testimoni del seu pas per la mutació de sentit. Transcendint ja per sempre la significança pràctica i atorgant-los la capacitat de conformar part del seu llenguatge.
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem