Pisos Tarruell o l'estiueig diferent

'Declarats Bé Cultural d'interès Local l'any 2008, els Pisos Tarruell són d'una singularitat digna de valorar i de conèixer'

Els anomenats Pisos Tarruell són dos edificis bessons plurifamiliars que formen part del patrimoni arquitectònic de La Floresta construïts els anys 1930 i 1931 i projectats per l'arquitecte Lluís G. Colomer i Bellot per encàrrec del seu promotor l'indià Cayetano Tarruell i Forgues.

Un anunci publicat l'any 1933 al butlletí de l'Associació de Propietaris amb motiu de la propera inauguració del "Gran Casino Restaurante", parlava de "Grandes pisos amueblados para alquilar", missatge dirigit a la clientela usuària del futur equipament de luxe de la Colònia Bosc la Floresta Pearson.

Abans, l'any 1930, als baixos del primer bloc havia començat a funcionar la primera escola per a 50 nens i nenes del barri. Així mateix, a finals de 1931 a l'altre edifici, s'allotjà una parella de Mossos d'Esquadra per fer tasques de vigilància. Aquestes són les dues funcions relacionades amb serveis a la Colònia que van poder verificar des de la Comissió d'Història. La descripció feta al Catàleg del Patrimoni de Sant Cugat afirmant que aquests habitatges estaven destinats a "treballadors de l'empresa que participava de la construcció de la Colònia la Floresta Pearson" no va poder ser comprovada.

Encara que la precisió sembli menor, creiem que val la pena, ja que aquest model d'habitatge de lloguer més assequible, però amb totes les comoditats, a una Colònia d'estiueig als anys 30 del S. XX va representar tota una innovació. Declarats Bé Cultural d'interès Local l'any 2008, els Pisos Tarruell són d'una singularitat digna de valorar i de conèixer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem