Una plaça per a Jaume Carré

'Li devem una plaça que recordi el seu nom. És el que fan tots els pobles del món amb aquells que els han estimat'

La desaparició de Carré Mobles em va saber molt de greu, perquè no era un establiment qualsevol. Era un establiment fundat per Jaume Carré –continuat després per la seva filla Lourdes–, que complementava allò que venia amb altres coses de la vida que poden ser tan plaents com el confort que ens donen aquells mobles que escollim per tal formin part de la nostra vida. Per exemple, la literatura. Vull dir que als seus aparadors no hi havia només mobles, també hi havia lletres, poesia, pensament, intel·lecte, reflexió... amb textos a la vista d'en Carner, d'en Riba, d'en Maragall, d'en Vinyoli, d'en Pujols, de l'Olga Xirinacs... Em va enamorar tant, aquella singularitat, que l'any 2009 li vaig dedicar un article al Diari de Sant Cugat.

Si avui en parlo de nou és per subscriure la iniciativa d'un grup de santcugatencs de demanar a l'Ajuntament que dediqui el nom de Jaume Carré a la plaça que es farà quan l'edifici del carrer de Francesc Moragas sigui enderrocat. La proposta em sembla magnífica i estic segur que prosperarà, perquè sintetitza molt bé qui va ser Jaume Carré i quina fou la seva aportació a un Sant Cugat molt diferent de l'actual.

Més info: Iniciativa ciutadana per dedicar una nova placeta a Jaume Carré

Nascut a la Cerdanya i casat amb una santcugatenca, era un d'aquests homes que obren camí sense perdre les arrels. Aquesta és la raó per la qual va ser també impulsor o fundador de diverses entitats culturals i esportives de la ciutat. Li devem una plaça que recordi el seu nom. És el que fan tots els pobles del món amb aquells que els han estimat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem