Plaça U d'Octubre

L'U d'octubre va ser un dia excepcional per al nostre país que passarà sens dubte a la història

El passat ple de maig, es va aprovar el canvi de nom de la plaça del Rei a plaça U d'Octubre. La seva aprovació va ser la resposta a una demanda ciutadana, impulsada per algunes entitats de Sant Cugat, que va permetre la recollida d'un gran nombre de firmes per portar a terme aquest canvi.

Ens sentim molt orgullosos de tot el procés i del canvi final de nom. Un canvi que té un gran significat. Canviem la plaça del Rei, per la plaça U d'octubre, canviem per millorar, sens dubte. Canviem el nom d'algú que mai ha estat votat, pel d'un moment històric on les urnes i els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, i també de Sant Cugat, van tenir el seu protagonisme, el d'un moment històric on la democràcia va assolir el seu màxim esplendor.

Aquesta decisió, el canvi de nom, té un caràcter marcadament excepcional. El nostre país, en l'actualitat està passat per moments molt complicats, el retrocés dels valors democràtics i la regressió dels nostres drets són una evidència, i creiem que els gestos són molt importants, el canvi de nom n'és un d'ells.

L'U d'octubre va ser un dia excepcional per al nostre país que passarà sens dubte a la història, especialment perquè la gran majoria del poble de Catalunya, va sortir al carrer per defensar els seus drets, la democràcia i la llibertat. Però malauradament també passarà a la història per la resposta repressiva que el govern espanyol i les seves forces de seguretat van portar a terme. L'U d'Octubre és i serà sempre nostre, i a Sant Cugat hi tindrem una plaça per homenatjar aquell dia, i recordar-lo per sempre més.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem