Una plaga causada pels humans

'Un fet deplorable ha demostrat una vegada més que l’enemic de vegades no cal buscar-lo gaire lluny sinó que el tenim davant quan ens mirem al mirall'

És molt fàcil posar les culpes als altres. En termes de convivència i de moral entre humans i animals, els darrers sempre tenen les de perdre. Aquest mes de març un fet deplorable ha demostrat una vegada més que l’enemic de vegades no cal buscar-lo gaire lluny sinó que el tenim davant quan ens mirem al mirall.

A principis d’aquest mes, el grup Pagesos o Conills va manifestar-se en una tractorada a Lleida per denunciar que la sobrepoblació de conills de la zona els fa malbé els conreus. Durant l’acte de protesta, alguns dels manifestants van llançar conills vius davant les portes de l’edifici dels Serveis Territorials d’Agricultura a la capital de Ponent. Uns fets que les entitats animalistes Pacma i Lex Ànima han denunciat i que a més, emprendran accions legals perquè es va cometre un "delicte de maltractament animal amb resultat de mort".

Els pagesos consideren que la creixent població de conills es considera una plaga, però, quina ha estat la causa? Segons un informe tècnic de l’associació de juristes Lex Ànima, la sobrepoblació que està afectant als camps de conreu està provocada per la intervenció
humana. Bàsicament, la desaparició de depredadors naturals, com ara les aus rapinyaires, guineus i llops, els quals -sorpresa!-, són caçats pels humans. Per si no fos prou desolador, una de les solucions que proposen els afectats és l’ús de fosfur d’alumini, un compost químic altament tòxic que no només afectaria als conills, sinó a tota la cadena tròfica, a la flora i als éssers humans.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem