Plantem cara, reconstruïm i transformem la normalitat

Article d'opinió de Fortuny parlant sobre com hem de construir i transformar la nova realitat després de la COVID-19

Sortosament sembla que la crisi sanitària remet a Catalunya i això ha estat possible, sense cap dubte, gràcies a l’esforç de la gent d’aquest país. Tindrem temps d’analitzar què hem fet bé i quines coses haurem de millorar per estar més preparats per altres embats.

Preocupa però, i molt, les conseqüències econòmiques i socials i més encara tenint en compte que el fantasma del rebrot ens sobrevola. Certament, hem aconseguit baixar la corba però no hem pogut, encara, evitar ni reduir la cua dels bancs d’aliments, i aquest és l’indicador que més ens ha de preocupar.

 

Les entitats de cooperació sempre emfatitzen, amb molta raó, que després del pas d’un huracà o d’un terratrèmol, cal fer front a l’emergència però també cal dedicar molts recursos i esforços a la reconstrucció.

Davant la Covid-19 i les seves seqüeles econòmiques i socials, caldrà atendre l’emergència i reconstruir, sens dubte!  Però també caldrà transformar per a  progressar cap a una societat més justa, inclusiva i sostenible.

La política ha de servir per això, per  a millorar la vida de la gent i és en aquest sentit  que aposto per l’impuls decidit de polítiques que en primer lloc  plantin cara a l’emergència sanitària, econòmica i social;  en segon lloc  ens enforteixin com a societat i en tercer lloc, i no per això menys important, siguin polítiques que lluitin decididament per maldar el canvi climàtic. Serà en aquest context que la cultura i l’educació esdevindran instruments indispensables.

Plantem cara a l’emergència, reconstruïm i transformem la normalitat.

 
Comentaris

Destaquem