Plaques solidàries

'Una nova llei de fa pocs mesos permet compartir l'energia que generes amb les teves plaques amb altres llars dins d'un radi de 2 km'

Aquests dies estic investigant molt el tema de les plaques solars pel Monestir. Parlant amb empreses i persones expertes en temes relacionats amb l'energia, m'han suggerit un nou tipus de solidaritat relacionada amb l'energia i que mai no m'havia passat pel cap.

Fa uns anys es va encunyar el concepte de pobresa energètica, que és la pobresa que pateixen aquelles persones que no tenen els recursos econòmics suficients per poder escalfar casa seva, passant molt de fred durant l'hivern (i molts cops són famílies amb fills petits). Tots sabem el que ha pujat el rebut de la llum i del gas! Segons l'OCU l'increment del preu de la llum va ser d'un 40,56% entre el 2020 i 2021, i d'un 25% del 2021 al 2022.

Una nova llei de fa pocs mesos permet compartir l'energia que generes amb les teves plaques amb altres llars dins d'un radi de 2 km. Això permetria fer comunitats energètiques solidàries. Per exemple, podria fer que un 10% de l'energia que genero vagi a parar a famílies amb pobresa energètica. Si això ho fan moltes persones, podem generar molts kW solidaris. Som a la Quaresma, un temps en el qual se'ns convida a compartir i la tecnologia ens obre una nova porta per practicar la solidaritat energètica.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem