Pobres voluntaris!

'Als voluntaris no se'ns paga, naturalment, però ja que estem fent un servei públic, no cal posar traves ni retards per assumir les despeses que necessitem'

En un petit poble d'aquí a la vora, un grupet de jubilats van proposar a l'Ajuntament de responsabilitzar-se de la cura dels jardins públics. Ells es van organitzar i van aportar les eines que cadascú tenia a casa seva. Tot a canvi de cap retribució, naturalment.

Al cap d'un any van demanar diners a l'Ajuntament per comprar 1 desbrossadora, que ja havien fet arreglar diverses vegades, 1 pala trencada i 3 rasclets gastats. L'Ajuntament els va exigir un pressupost i es va comprometre a fer-se'n càrrec, però, per no complicar les coses, els va demanar que ho paguessin ells, que ja els ho compensaria. Ells se'n van refiar i un 2 de febrer ja ho tenien tot, van presentar els comprovants, per valor de 282 € i va començar la tramitació burocràtica, fins que, per fi, el 21 de desembre van cobrar.

L'any següent l'Ajuntament els va dir que si volien rebre alguns diners, havien de presentar un projecte i convocarien una concurrència d'ofertes. Als voluntaris se'ls va acabar la bona fe i van deixar-ho córrer, però es van quedar totes les eines, les seves i les que havia pagat l'Ajuntament per desgast de les seves. L'Ajuntament els va demandar per apropiació indeguda i al Jutjat ells ho van perdre. Ara l'Ajuntament té contractat un servei de jardineria de 4 treballadors i al seu pressupost hi ha una partida de 70.500 €. Car, però, això sí, tot ben legal.

Des de les entitats diem que als voluntaris no se'ns paga, naturalment, però ja que estem fent un servei públic i, ja que l'Ajuntament s'estalvia els sous, no cal posar traves ni retards per assumir les despeses que necessitem.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem