El pols del municipi

'En aquest tercer trimestre de 2021 hem tramitat 15 queixes admeses de territori, 6 d'atenció a les persones i 5 d'administració'

Ara fa 4 anys que vaig ser nomenat síndic de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix, i amb el meu petit equip hem estat treballant per atendre els ciutadans que se senten desprotegits davant alguna actuació de l'administració. Aquest municipi que ens acull és, afortunadament, divers, i les queixes que es reben a l'oficina del síndic es distribueixen prou uniformement entre les temàtiques de serveis territorials, d'atenció a les persones i d'administració general. En aquest tercer trimestre de 2021 hem tramitat 15 queixes admeses de territori, 6 d'atenció a les persones i 5 d'administració, a part és clar, de les 4 derivades a altres síndics, de les 12 desestimades i dels 24 assessoraments.

És cert que sempre hi ha temes puntuals, però molt significatius, que durant un temps destaquen sobre els altres. Vull recordar la problemàtica del 2019, encara viva, del tribut metropolità que l'AMB carrega sobre els mateixos subjectes passius que l'IBI, per "compensar" la pèrdua d'ingressos que la incorporació dels 18 municipis de la segona corona metropolitana, entre ells Sant Cugat, a la primera zona tarifària del transport públic. També la implantació de l'Anella Verda de mobilitat sostenible, amb la problemàtica de la disminució de zones de càrrega i descàrrega comercial, i de congestió de la zona de 4 Cantons.

Hi ha també temes de (dis)funcionament intern com els endarreriments de fins a dos anys en la concessió de llicències d'obra major, i els perjudicis que causa als interessats i el risc jurídic que implica per l'ajuntament. I ara, tenim un seguit de queixes derivades de la implantació de la Zona de Baixes Emissions, en la que molts veïns demanen ampliar les excepcions o el temps de moratòries de la seva aplicació.

La ciutat segueix viva.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem