Com pot afectar el desconfinament als animals?

Article d'opinió de Capdevila parlant sobre com viuen els animals la desescalada de la COVID-19

En aquest temps en el qual hem estat tancats a casa, els animals han aprofitat per reomplir el buit de pobles i ciutats. El confinament ha causat una situació desconeguda per a la fauna salvatge, la qual ens ha regalat imatges que uns mesos enrere no hauríem cregut possibles: porcs senglars passejant (encara més) per les ciutats, l'aparició de cérvols a zones poblades i, fins i tot, dofins a les costes.

Tot això, però, està tornant a canviar. Arran del desconfinament, la gent està tornant als carrers de mica en mica, recuperant algunes rutines i formant-ne de noves. Això no obstant, implica
que tots aquells animals que tot just s'estaven acostumant al silenci que regnava a tot arreu, sense els cotxes i el rebombori de les multituds constants, estan en possible perill. Ara cal tenir en compte certs aspectes per poder facilitar aquesta situació de canvi als animals salvatges.

El fet de tornar al carrer implica que l'ús de vehicles es veurà incrementat, de manera que és molt possible que tota aquesta fauna, fins ara acostumada a carreteres tranquil·les, es vegi afectada. És indispensable saber el perill que corren i conduir de manera previnguda, atents a la carretera i als animals que hi pugui haver. 

Altrament, s'ha de saber com actuar en cas de trobar-se un animal pel carrer. Abans de res cal analitzar la situació i no molestar-lo, llevat que es trobi en una zona perillosa per a ell. Si parlem d'un animal petit, com una cria d'ocell, i es troba enmig d'un camí o una carretera, podem intervenir de manera curosa per portar-lo a un lloc segur. En definitiva, tinguem els ulls ben oberts per ajudar a qualsevol animal que ho necessiti.

 
 
 
 
Comentaris

Destaquem