Potenciant els problemes d'aparcament

Em sembla una exageració que es tallin carrers des de les vuit del matí per un acte que esdevé a les 18 hores

Durant les festes de Nadal, Sant Cugat ha tingut la gran sort (irònicament), un any més, de tenir una pista de gel. Cal destacar que és una pista molt característica de la zona mediterrània i fàcil de mantenir, oi?

Considero que no és necessari traslladar a la nostra zona pistes de gel que no es poden mantenir amb el clima o que requereixen d'un manteniment i d'un consum energètic, de ben segur, molt elevat, i més després de les altes temperatures que hem tingut aquests dies. Potser és millor possibilitar que els nens i nenes de Sant Cugat puguin fer activitats culturals com les que es feien antigament a l'Envelat i dir-los que les condicions climàtiques de Sant Cugat no són adequades per mantenir una pista de gel. Els nens ho entendran i aprendran que en aquesta vida no es pot tenir tot. Si no els ho anem ensenyant, acabarem amb uns ciutadans d'aquells que ho volen tot i sempre, es pugui o no, sigui viable o no.

A banda, aquesta ha estat ubicada a una zona que considero molt desafortunada. Al nostre municipi tenim un munt de parcs i zones verdes que tenen pistes àmplies o espais on s'hi hagués pogut situar la pista de gel (parc de Ramon Barnils, Parc Central, Parc de la Pollancreda, etc.) però... no! Han hagut de situar-la a una zona d'aparcament al costat del Monestir. No fos cas que estigués lluny del centre! No sé si algú havia valorat les dificultats existents a la zona per aparcar en algunes hores de dies puntuals, ni qui havia de fer-ho; però per a mi és un desencert haver-la situat en aquest emplaçament.

A més a més, en aquestes dates alguns dels carrers amplis de la zona de darrere el Monestir també s'han tallat o han prohibit l'aparcament per diferents motius. Cal que en aquestes ocasions la grua s'emporti els cotxes? Em sembla una exageració que es tallin carrers des de les vuit del matí per un acte que esdevé a les 18 hores i que els cotxes que estan per la zona hagin de pagar per recuperar el cotxe del dipòsit i a banda pagar una multa per aparcar allà on «no toca».

Aquestes normes no han de ser tan tancades i menys per esdeveniments que dinamitzen la ciutat i l'omplen de gent contenta que té ganes de participar-hi o d'animar des de certa distància. No convé fer-ho a costa de fer emprenyar a altres que tenen el cotxe estacionat allà on poden, perquè si una cosa és evident, és que a Sant Cugat tenim grans problemes d'aparcament.

 
Comentaris

Destaquem