Precedents i estigmes

"Una gran empresa planteja un conveni amb l'Ajuntament pel qual un sòl industrial esdevindrà urbanitzable"

El Ragull Centre és d'aquelles propostes que s'han d'analitzar des del principi, no només per la seva arquitectura sinó per l'evolució del projecte en si.

Una gran empresa planteja un conveni amb l'Ajuntament pel qual un sòl industrial esdevindrà urbanitzable. Aquest document estipula, almenys això es diu al darrer Ple, que el 50% del terreny és per ús del propietari i l'altre 50% pel consistori. Aquest contracte signat per ambdues parts es materialitza públicament el 16 d'Abril amb tot un projecte prèviament dissenyat, estructurat i decidit unilateralment en el que l'Ajuntament anuncia la construcció de pisos de protecció oficial, un magatzem municipal i una àrea comercial.

Quan comença a grinyolar? Quan se sap que allò que presentes no agradarà del tot i vols tapar-ho. A la infografia presentada del projecte acabat es veuen dos edificis d'uns previsiblement 18 metres d'alçada seguint el model d'urbanització tradicional, però el cert és que es tracta d'onze plantes frontals i 5 laterals que creen un precedent a la zona, interfereixen directament en l'horitzó de la ciutat i canvien un plantejament que era l'atractiu principal de la vil·la. Més cotxes en una zona escolar, més densitat en una zona ja molt habitada i un centre comercial que potser incidirà en el comerç del barri. En els termes del conveni no puc formular un criteri general, però sí que em molesta que no s'hagi parlat amb els veïns i comerciants abans per idear que és el que volem al barri i com. La comunicació és bàsica per evitar friccions i la informació necessària per evitar suspicàcies. De nou estigmatitzats, això sí, podrem decidir en nom de la Plaça.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem