Preparats per Sant Jordi!

Tot és poc per potenciar l'hàbit lector i per apropar la cultura

Sant Jordi és una de les millors festes del calendari català, i segurament una de les celebracions amb una finalitat més bonica a escala mundial. Combina un acte social, com és sortir al carrer i gaudir de la Diada, amb la cultura, pel fet que implica el contacte amb el llibre. I Sant Cugat, és, per descomptat, escenari ideal.

Enguany, la plaça del Monestir, com cada any, serà l'escenari principal, els dies 22 i especialment el 23 d'abril. Llibreters i venedors de roses matinaran quan el dia encara és fosc, per muntar la paradeta i oferir durant la jornada els dos protagonistes de la diada: la rosa i el llibre.

Però aquests no són els únics agents que fan possible la celebració. Mereixen també un reconeixement les Biblioteques, que com cada any ofereixen activitats amb l'objectiu d'incentivar la lectura, especialment entre els infants. Paga la pena donar un cop d'ull als actes programats, així com als que ofereixen diferents espais de la ciutat (es pot consultar a la web del consistori). I és que tot és poc per potenciar l'hàbit lector i per apropar la cultura.

Destacar també el paper dels escriptors locals, que en la tradicional Taula d'Escriptors, els vam poder veure amb les seves novetats. Si voleu consultar-les, trobareu la notícia en aquest mateix mitjà. Personalment, em quedo amb el llibre de la santcugatenca Mariona Masferrer, Via Fora! (Brau Edicions) que ens apropa la vida dels pagesos remences de la Catalunya a l'Edat Mitjana.

Així, només em queda agrair a tots els que un any més, treballaran per fer la festa gran. I a tots, animar-vos a participar d'una Diada única al món i que tenim la sort de poder gaudir-la cada any.

 
Comentaris

Destaquem