Pressupost 2022: recuperar la qualitat dels serveis

'Aquest pressupost global permetrà consolidar polítiques socials i de suport a la ciutadania i al teixit econòmic i mantenir la ciutat en condicions'

El govern del canvi presenta un pressupost que ha augmentat la despesa corrent passa de 120,6 milions d'euros a 124 milions d'euros i permet enfocar a les persones i el seu benestar com a centre d'acció, i posar al dia els serveis, molts d'ells obsolets pels anteriors governs per no haver previst el seu dimensionament, també d'acord amb la nova organització municipal i al programa d'actuació municipal 2021-2023 (PAM) per donar respostes a les necessitats de la ciutadania i als serveis deficitaris per la manca de previsió dels anteriors governs que hauria de tenir el municipi, i això obliga a adequar contractes de serveis no planificats, i continuar fent front a la crisi social i sanitària pandèmica.

El pressupost reflecteix l'increment de les aportacions de l'Estat per compensar els efectes de la pandèmia, les altres administracions també han fet aportacions extraordinàries la majoria corresponent a programes concrets. Els ingressos propis de l'Ajuntament no han decrescut sinó al contrari, IBI, plusvàlues, llicències urbanístiques i la resta d'impostos, taxes i preus públics es mantenen similars als anteriors exercicis.

Només IAE es pot veure afectat en principi. Per tant, NO S'AUGMENTA LA PRESSIÓ FISCAL. Respecte a les inversions s'ha de veure en global del mandat amb més de 80 milions d'euros, amb recursos propis i provinents de totes les administracions també de la Unió Europea, i que representarà un esforç inversor pels anys vinents.

Aquest pressupost global permetrà consolidar polítiques socials i de suport a la ciutadania i al teixit econòmic, mantenir la ciutat en condicions, i apostar pels dos grans reptes del govern: habitatge i emergència climàtica.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem