Al principi de tot, hi ha les persones

'Pels que vivim a La Floresta, és un espai de trobada i de construcció de comunitat imprescindible, i una mostra del qual volem, podem i sabem fer com a barri'

Fa 15 dies, a La Floresta, vam tenir el privilegi d'acollir la presentació del llibre sobre la vida de l'August Gil Matamala, amb la presència del mateix August Gil i d'un dels seus autors, en David Fernández. La lucidesa de l'August, de 90 anys, ens va impactar, però encara ens va impactar més el seu convenciment militant en el poder de l'acció col·lectiva i perseverant, malgrat les moltes frustracions i renúncies que ha hagut d'assumir al llarg d'una vida dedicada a la lluita per les llibertats democràtiques i socials.

La presentació del llibre la va organitzar l'Espai +60 de La Floresta. En aquest espai, ubicat al Centre Social i Sanitari, el col·lectiu del mateix nom hi organitza activitats culturals, tallers, xerrades i festes, des de fa més de 10 anys, per a tot el veïnat. Pels que vivim a La Floresta, és un espai de trobada i de construcció de comunitat imprescindible, i una mostra del qual volem, podem i sabem fer com a barri.

També fa més de 10 anys que el veïnat de La Floresta treballa i reclama la possibilitat de co-gestionar altres equipaments públics, però, fins ara, els resultats han estat desencoratjadors. El desembre passat vam constituir el Consell de Barri pels pròxims 4 anys i va tornar a quedar palesa la voluntat de perseverar en l'objectiu de la gestió compartida d'espais que són de, i per, les persones. És una sort que, perquè això passi, no calen grans pressupostos: amb unes institucions valentes i que confiïn en la ciutadania n'hi ha prou, que de perseverar i d'acció col·lectiva ja ens n'encarreguem nosaltres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem