Un problema de salut planetària

'La nicotina et fa addicte i sempre és present en el que la indústria del tabac ofereix. Recorda! No fumis i no et faràs mal a tu ni al planeta'

El 31 de maig va ser el Dia Mundial sense Tabac i el dia 5 de juny va ser el dedicat al medi ambient. Actualment, veiem el problema del tabac des del vessant ecològic i de l'addicció a la nicotina. Resulta alarmant l'avançament de la data del dia del deute ecològic any rere any i és que el tabac i el dany ecològic van agafats de la mà. El cultiu i consum de tabac són un problema de salut planetària. Protegir als infants i joves, tenir cura del seu desenvolupament mental i físic, assegurar el seu futur, és vital i necessari. Hem de protegir-los de l'inici al consum del tabac i de la destrucció del medi ambient.

No tenim planeta B i és urgent actuar. El cultiu i elaboració de productes del tabac són altament contaminants i malmeten el planeta. No hi ha risc zero en cap dels productes en els quals introduïm nicotina al nostre cos. De res serveixen els filtres, que són microplàstics que contaminen rius, mars i peixos. Tampoc serveixen per deixar de fumar els nous dispositius electrònics que també generen residus plàstics i electrònics i et fan addicte.

Amb l'addició que produeixen els productes amb nicotina i amb els sabors atractius es busca captar a noves generacions de fumadors a costa de la salut i la destrucció i contaminació del medi ambient. Els vàpers no fan fum de tabac, però no és vapor d'aigua el que surt d'ells. El vapor el formen substàncies químiques volàtils (propilenglicol i altres) que arrosseguen minerals tòxics.

La nicotina et fa addicte i sempre és present en el que la indústria del tabac ofereix. Recorda! No fumis i no et faràs mal a tu ni al planeta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem