Propostes dels pensionistes

Un guany seria que la Targeta del Pensionista permetés el desplaçament gratuït en les vuit estacions santcugatenques dels FGC

Tots els dilluns, a les 12 del migdia, la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat es concentra davant de l’Ajuntament. No és pas l’única, n’hi ha moltíssimes arreu de Catalunya. Ho fan per demanar als governs municipals que ajudin a pal·liar l’escarni que suposen les miserables pensions de l’Estat espanyol. La Plataforma santcugatenca sap prou bé que aquestes pensions són competència estatal, però vist el menyspreu de Madrid i la impossibilitat de viure dignament, fan tot un seguit de propostes que, si més no, els rebaixin les despeses.

Un guany seria que la Targeta del Pensionista permetés el desplaçament gratuït en les vuit estacions santcugatenques dels FGC. La vida a Sant Cugat és força cara, i això obliga molts jubilats a fer les compres a Rubí, cosa que s'evitaria si el comerç local fes descomptes amb l'esmentada Targeta. Tothom hi guanyaria. Com sabem, són molts els santcugatencs joves o més grans de 65 anys que es veuen obligats a marxar perquè el cost de la vida els exclou.

La Plataforma demana, entre altres coses, ajuts en formació acadèmica, reserva de places en activitats culturals, millores en el transport públic adaptat, reducció dels temps d’espera als CAPS, major dotació d’especialitats locals... És a dir, temes que afecten directament la sanitat, l’habitatge, la mobilitat, la cultura i els serveis públics. De moment, han aconseguit una Oficina d’Atenció al Pensionista, l’obertura dels CAP a l’agost i la garantia que l’IBI del 2019 els sigui molt més satisfactori. Són victòries d’una Plataforma que intenta fer més amable la vida de la gent gran. Qui vulgui saber-ne més coses, els trobarà tots els dilluns a les 12.

 
Comentaris

Destaquem