Estem a punt de batre tots els rècords

"Més enllà de seguir les normatives més o menys embolicades que ens van dictant, el que cal és paciència i sentit comú"

Fa mandra seguir parlant de la Covid, però sembla que no quedi més remei. Només cal obrir el televisor o posar la ràdio per quedar impregnats de xifres i més xifres que al final acaben atabalant. Només per citar-ne algunes de fa molt pocs dies: A Catalunya més de 123.000 baixes per Covid, un 10% de les residències de gen gran a Barcelona tenen infectats al seu centre, hi ha més de 2.300 persones ingressades als hospitals, 500 de les quals a les unitats de cures intensives i als CAP han arribat a visitar a més de 64.000 persones en un dia, i així podríem anar desglossant les informacions que ens van arribant dia a dia sense treva.

Està clar que la situació desborda al més pintat i així estan tots o gairebé tots els centres d'atenció primària, el que els ha obligat a anul·lar vacances, doblar torns i reorganitzar-se de dalt a baix. Tothom està d'acord que els CAP son el termòmetre que dona la primera alerta del que passarà després als hospitals, o dit en llenguatge bèl·lic, són la primera trinxera contra la Covid. Així ha estat en totes les onades i especialment en aquesta sisena, on sembla que tot ha sortit de mare.

Potser per això no poden respondre al telèfon quan truquem, o tenen mala cara quan ens visiten o ens fan esperar una estona més del que tocaria. Però no és estrany si pensem que estan en un col·lapse permanent. I cal no oblidar que malgrat que l'òmicron és el rei de la situació en aquests moments, els constipats, les grips de cada any, les pneumònies i d'altres malalties de sempre segueixen existint i cal diagnosticar-les i tractar-les.

Així que, més enllà de seguir les normatives més o menys embolicades que ens van dictant, el que cal és paciència i sentit comú i, sobretot, no carregar les neules contra aquelles que fan més del que poden per sortir del temporal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem