El quadre torna a casa

"Tot va ser en una reunió que presidia la llavors alcaldessa Mireia Ingla, que les persones de l'ANC presents en la mateixa es van adonar que ja no estava penjat al seu lloc"

Era un dia cap a finals del 2018. Havia passat un any de la gran fita de l'independentisme català que va suposar el referèndum de l'1 d'octubre. Aquell dia, unes persones representants del secretariat de Sant Cugat de l'ANC, feien entrega d'un quadre al·legòric a aquella data a la llavors alcaldessa Carmela Fortuny, que l'Ajuntament recollia i que va passar a ocupar una de les parets de la sala de reunions de l'alcaldia al primer pis. Era un quadre de l'artista i company de la ANC, Jaume Ibars, fet amb la seva tècnica especial de treball amb sorra.

I aquest quadre va estar penjat a la paret fins no sabem quan. Tot va ser en una reunió que presidia la llavors alcaldessa Mireia Ingla, que les persones de l'ANC presents en la mateixa es van adonar que ja no estava penjat al seu lloc. La resposta donada en aquell moment va ser que s'havia considerat que ja no tenia sentit la seva exhibició i estava guardat en un magatzem. Es va demanar que per estar tirat en un lloc i que prengués mal, si es podia tornar a l'entitat que en va fer la donació. I a partir d'aquell moment va estar penjat en el local de l'ANC.

Amb motiu de la recepció que els membres de l'ANC van tenir amb el nou consistori, es va creure oportú anar-hi altre cop amb el quadre i explicar la seva història. No cal dir que el quadre va ser rebut amb interès per les persones que els van atendre i amb la promesa que tornaria a ocupar un lloc destacat. D'aquesta manera va tornar on mai n'hauria d'haver marxat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem