Quan la política és qüestió de corresponsabilitat

L'actitud dels ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat han fet que les iniciatives hagin estat un èxit

En una ciutat com la nostra, el nivell d'exigència sempre és molt alt. Som una ciutat referent en molts àmbits, i ens agrada ser-ho, perquè vol dir que som un exemple en allò que fem bé. Recentment a la nostra ciutat hem portat a terme dos projectes, dues iniciatives, sorgides des de l'equip de govern que han tingut una molt bona acollida i que han acabat amb una valoració molt positiva. La recollida de voluminosos i La Marató de l'Estalgia, dues iniciatives encaminades a millorar i reduir els residus i els consums d'aigua, gas i electricitat, que tenen per objectiu també, treballar per al nostre medi natural i entorn.

La recollida de voluminosos es va iniciar el passat 6 de febrer, i el balanç és molt positiu. Amb el nou servei de recollida s'ha multiplicat la quantitat de tones de voluminosos. Des de l'administració hem posat més facilitats i la ciutadania ha actuat corresponsablement fent un major ús del servei. Un total de 82,92 tones de voluminosos recollits, una part dels quals tindrà una segona vida al nou punt verd del centre (que inaugurarem aviat), i una altra part anirà a desballestar i tractament.

Pel que fa a La Marató de l'Estalgia, enguany és la segona edició que fem, i per aquesta ocasió s'ha fet extensible a diversos equipaments tant educatius com esportius, i l'objectiu principal és la reducció dels consums d'aigua, gas i electricitat de diversos equipaments, destinant l'import de l'estalvi aconseguit, que ha estat de 12.000 euros, a la lluita contra la pobresa energètica.

Però més enllà dels projectes, el que en voldria extreure és la corresponsabilitat de la ciutadania de Sant Cugat per fer-los possibles. Des de l'ajuntament hem posat els mitjans i les facilitats, però han estat els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat que amb la seva actitud han fet que les iniciatives hagin estat un èxit. Amb la seva actitud responsable de deixar els voluminosos els dies establerts, de respectar els horaris i els calendaris, hem aconseguit reduir l'impacte dels voluminosos al carrer, hem aconseguit netejar la via pública i hem aconseguit que l'entorn sigui encara de més qualitat.

Amb l'actitud responsable dels alumnes, dels usuaris, treballadors, empreses, hem aconseguit que la marató de l'estalgia suposi un abans i un després en la percepció de què suposa estalviar energia. Hem après a valorar allò que tenim i a no malbaratar-ho i hem après que estalviant energia podem ajudar a aquells que no la tenen al seu abast.

Actituds corresponsables que diuen molt del tarannà de la nostra ciutat. Des de l'administració local sempre fem projectes pensant en el bé comú, alguns amb més encert que d'altres, però sempre pensant en el benestar i en la qualitat de la ciutadania. I veure que la ciutadania s'hi implica, busca també el bé comú i el benestar general dóna sentit a la política. Perquè la política pren sentit, quan aquesta va acompanyada dels qui proposen els projectes i d'aquells que els fan possibles. Perquè en definitiva, tots som corresponsables del nostre benestar, i tots som corresponsables que Sant Cugat segueixi sent una ciutat verda, neta i endreçada. I perquè quan toca cal donar també les gràcies per la col·laboració de tothom.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem