Què fa un capellà jubilat?

Aquestes ratlles poden servir per a aquelles persones que s'han preguntat què se'n sap de Mn. Blai

Jubilar és eximir del servei a una persona per raó d'edat. Això vol dir que la persona ha fet bé la feina fins al darrer dia i que només una causa objectiva, com l'edat, ha aturat el seu servei. L'edat de jubilació és molt variada. La jubilació és motiu de joia, si hom sap què fer quan està jubilat.

El capellà no es jubila fins que mor, quan la vellesa el priva de poder complir determinades tasques pastorals, se'l relleva per posar-les en mans de qui les pugui dur a terme. Mentre tingui capacitat, prega, celebra i està al servei dels fidels en allò que els responsables de la comunitat li confien i es veu en cor de realitzar.

A la nostra ciutat, el passat 29 de juny el Sr. Rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, Mn. Blai Blanquer es va jubilar. Una malaltia soferta a finals del mes d'abril va confirmar les previsions, si bé ja li "tocava", amb els seus 82 anys i mig. Després de 21 anys a la Parròquia, fent una gran tasca social i pastoral.

Ha anat a viure a Sabadell, a casa el seu germà, fins a la seva total recuperació. La Parròquia de Sant Fèlix de Sabadell l'ha invitat a col·laborar pastoralment, fet que ell ha acceptat amb molt de gust, i li ha ofert un pis a la casa rectoral. Algunes comunitats a les quals ha dedicat mitja vida (especialment Sant Cugat) estan ajudant la parròquia on fa els serveis pastorals que pot, que hi tingui un bon acolliment, amb un pis adequat.

Aquestes ratlles poden servir per a aquelles persones que s'han preguntat què se'n sap de Mn Blai. Està bé, fent un servei pastoral, aprofitant la seva experiència, sense el pes de la responsabilitat d'una Parròquia.

 
Comentaris

Destaquem