Què val una idea?

Em preguntava la setmana passada un escocès aterrat fa poc a Sant Cugat que quin dia i a quines hores tenia sessió oberta amb el seu representant polític. Ummm… Em deia “sí, home! A la Gran Bretanya, dos o tres dies per setmana, el representant polític –member of Parlament– té l’obligació d’atendre la comunitat. És l’oportunitat de proposar millores, no només per tu, sinó per tota la comunitat".

Ostres! La seva lògica britànica amb una democràcia representativa de centenars d'anys, davant la nostra de justet 30 anyets, em va fer pensar. A veure com li explicava jo que si volia quelcom el que havia de fer era recollir un mínim de 50.000 signatures per entrar una proposició al Parlament i 500.000 al Congrés dels Diputats.

Em deia “no no, si el que tinc són idees! El que vull –afegia– és que algú les agafi, se les faci seves, i les tiri endavant”. Idees?!! Ostres, doncs encara ho veia més complicat.

Li intentava explicar que tenim el costum de rebre queixes i hem creat fòrums per canalitzar asquestes queixes però idees…Idees… i a més, que no siguin per convertir-les en negoci… doncs no se me n’acudia cap. Deu ser manca de costum. O potser quelcom cultural.

Us proposo només un passeig ràpid per la web del Parlament Britànic que malgrat algunes poques deficiències, en té moltes, de virtuds. La possibilitat de fer una cerca del teu representant polític, de veure la seva activitat política, vies de contacte i espai web personal. Em pregunto per què no hi tenim res semblant, nosaltres aquí. Ho dic per allò de la desafecció i la llunyania amb la ciutadania… que quan l’anem a buscar cada 4 anys, ja no la trobarem ni sabrem on para.

Tornant a l’escocès, i per si a algú li interessa… Té interés en l’educació de l’anglès dels nostres nois i noies. Té un munt d’idees –gratis– i busca algú que tingui interès en donrar-li forma.

http://gameofnow.com/post/66018831073/english-games-for-sant-cugat

Seguiu @vanesahernandez a Twitter.

 
Comentaris

Destaquem