Qui aposta pel talent femení?

'No sé on estan buscant, però jo estic rodejada de pensament crític, d'escolta activa, de creativitat, d'intel·ligència emocional, de resiliència, de comunicació eficaç, d'empatia...'

Llegeixo fa uns dies que més de la meitat "dels directius enquestats tenen previst augmentar la plantilla l'any que ve" i que a conseqüència d'aquest fet, el repte principal és trobar el "talent adequat" (Suplement Diners, La Vanguardia, 18 de setembre de 2022). Bona notícia, si no fos perquè, com a dona, m'he sentit completament invisibilitzada: "Els directius"? "Els empresaris"? De quin talent estem parlant?

Fa temps que les dones empresàries, emprenedores i directives treballem intensament per poder tenir veu i vot en un entorn laboral on imperen valors masculins, els anomenats hard skills, alhora que fem equilibris per combinar les nostres responsabilitats laborals amb altres tasques com la cura dels fills o la gestió de la llar.

¿I ara llegeixo que un dels reptes més grans a què s'enfronten les empreses és la capacitat per trobar talent? Que el que ara els preocupa és el reskilling i l'upskilling? Disculpeu-me. No sé on estan buscant, però jo estic rodejada de pensament crític, d'escolta activa, de creativitat, d'intel·ligència emocional, de resiliència, de comunicació eficaç, d'empatia... Allò que es necessita és aquí. I es diu "talent femení".

Així doncs, des de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat fem una crida als organismes locals per fer encara més visible el talent femení santcugatenc. Perquè és evident que no hi ha prou. Perquè si no som visibles, no existim. I perquè si cal implantar mesures per potenciar entorns inclusius és que alguna cosa no està funcionant.

Som moltes. Som dones i estem altament qualificades. Si s'aposta pel talent, ja sabeu on som.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem