Amb qui compartim plaça el 2024

'Si els Castellers de Sant Cugat volen compartir plaça amb colles de més nivell, hauran de pujar-ne el seu. No hi ha cap altre camí'

Com cada inici de temporada, els Castellers de Sant Cugat ja tenen tancades les actuacions de tot l'any. Es treballa sempre amb molta antelació. Hi ha moltes de les actuacions dels Gausacs que són fixes i, llevat d'alguna sorpresa majúscula, es repeteixen any rere any. A part de les actuacions a casa, un exemple d'actuacions "fixes" fora de casa podria ser la diada de les colles de Sant Medir o la diada del Tèxtil a Sabadell, o fins i tot la diada de la Grallada a Vilanova.

La resta de les actuacions es va mastegant pràcticament a un any vista i, alguns cops, fins i tot més enllà. És per aquest motiu que tant les places com les colles amb les quals es comparteix actuació varien de nivell en funció de com han anat les coses els anys anteriors.

El calendari 2024 reflecteix precisament això i, per primer cop des del 1998, els Gausacs no actuen amb cap colla de gamma extra, segons els criteris de nivell de la Coordinadora de les Colles Castelleres de Catalunya. És cert que una colla amb la qual habitualment es coincideix, Minyons de Terrassa, han perdut la categoria de gamma extra i enguany no ho és, però el fet és el que és.

No obstant això, els Castellers de Sant Cugat compartiran plaça amb tres colles de nou, entre elles els Minyons de Terrassa, i amb vuit colles de vuit, que és el nivell actual dels Gausacs i és normal que coincideixin amb més de la meitat de les colles d'aquest nivell.

Finalment, acompanyaran els de la camisa verd Collserola deu colles de set i dues colles de sis, a més d'una colla internacional: els Castellers of London. Si els Castellers de Sant Cugat volen compartir plaça amb colles de més nivell, hauran de pujar-ne el seu. No hi ha cap altre camí.

Gausacs, amunt!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem