Quin pressupost necessita Sant Cugat?

Fa unes setmanes, el govern municipal presentava la proposta de pressupost i ordenances fiscals per al 2019, uns comptes que van ser aprovats inicialment al Ple gràcies a l'abstenció de CUP i ERC però que des del punt de vista dels Comuns no estan a l'altura del que necessita la ciutat.

Els principals reptes de la ciutat són l'habitatge i la desigualtat, i el pressupost no reflecteix aquestes prioritats. Ens presenten uns pressupostos continuistes que no tenen en compte la gent que s'ha trobat bandejada pel model de ciutat. Tenint els majors ingressos municipals per habitant de la comarca, el govern municipal no té excusa per ser qui menys inverteix en partides socials, i a sobre, a l'hora d'executar-ho, deixar partides a mitges, tancant sempre el pressupost en superàvit.

Hauríem de tenir un pressupost valent i que aprofundeixi en la redistribució, apostant fortament per la tarifació social, o invertint en la millora i extensió dels serveis públics (transport urbà, municipalització de l'aigua, inversió en habitatge, ...). La proposta és conservadora pel que fa als ingressos i el que és pitjor, perpetua un model que exclou a la gent comuna de Sant Cugat.

Ens trobem en un final d'etapa. Tinc la sensació que el mateix equip de govern sap que s'acaba l'època de governs convergents a la ciutat, i el pressupost sembla que ho reflecteix. No innova, no aporta idees de futur per a la ciutat i no té sensibilitat pels grans temes que el municipalisme ha d'afrontar com, per exemple, el canvi climàtic.

Veurem si finalment s'aprova. Sigui com sigui, nosaltres seguirem plantejant reptes i horitzons que millorin la nostra ciutat, per a tothom.

 
Comentaris

Destaquem